Receptek:sütemények,finom ételek

Házilag készített sütemények és finom ételek

Amerikai fánk

amerikai_fank.jpg

30 dkg lisztet,2 db tojást,2 kis doboz kefírt,2 ek.cukrot,1 cs.sütőport és pici sót jól összekeverünk.Forró olajba fél evőkanálnyi tésztákat rakunk és mindkét oldalát megsütjük.

Gyümölcsjoghurtos fánk

gyum.jogh.fank.jpg 

2 tojást kissé felverünk.30 dkg lisztben elkeverünk 1 kk. sütőport.4 dl gyümölcsjoghurthoz hozzáadunk 2 ek. porcukrot,a lisztet,a tojást,csipet sót,egy fél narancs levét és a narancs reszelt héját.Jól összekeverjük.Nagy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal kis fánkokat szaggatunk bele.Lefedve sütjük,majd kb.1 perc múlva megfordítjuk és fedő nélkül megsütjük a másik oldalát is.Melegen,vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

Vaníliás fánkocskák 

250 ml langyos tejben elkeverünk 1 tasak instant élesztőt.500 gr lisztet,csipet sót,50 gr porcukrot,1 cs. vaníliáscukrot,3 tojássárgáját,2 ek. rumot és 100 gr olvasztott vajat összekeverünk és óvatosan a tejhez adjuk.A tésztát jól összedolgozzuk.Meleg helyen kelesztjük,amíg kétszeresére nem dagad.1 cm vastagságúra nyújtjuk és kis érméket(5 cm) szaggatunk belőle.A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.Porcukorral megszórva tálaljuk. 

Csurgatott fánk

1,3 dl tejet 1,3 dl vízzel és 5 dkg vajjal együtt felforraljuk, beleszórunk 1 csipet sót és 1 ek. cukrot.Miután felforrt hozzáadunk 20 dkg lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig míg összeáll és elválik az edény falától.A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozunk 6 db tojást.Hozzáadunk 1 citrom reszelthéját,1 mk. fahéjat és3 ek. rumot.Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk olajat.A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

10 perces fánk

4 dl joghurtot,1 cs. sütőport,20 dkg lisztet,2 ek. cukrot,sót jó levegősre dolgozunk.Közepesen forró olajban,kanalanként formázva,beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.Vaníliás cukorral megszórjuk.Csokiöntettel is tálalhatjuk.Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot,sűrűre főzzük.

Almás palacsinta

50 dkg almát meghámozunk és nem túl durvára lereszeljük.2 tojást felverünk.30 dkg liszttel,2 dl vízzel(vagy szódavízzel)kevés sóval,2 cs. vaníliás cukorral és 2 ek. kristálycukorral sűrű palacsintatésztát készítünk.Végén adjuk hozzá az almát.Ha nem elég leveses,akkor még egy kis vízzel hígíthatjuk a tésztát.Fahéjjal ízesítjük.Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a masszából tenyérnyi lepényeket sütünk. Melegen,porcukorral meghintve tálaljuk.

Amerikai palacsinta

Simára keverünk 1,5 dl tejet,2 egész tojást,40 gr olvasztott vajat,20 gr nádcukor vagy juharszirupot,20 gr porcukrot,200 gr átszitált lisztet és 1 cs. sütőport.A tésztának sűrű,lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról.Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat,amíg a többit kisütjük.Frissen,juharsziruppal tálaljuk.

Herőce

2 dkg élesztőt 1 dl langyos,cukros tejben felfuttatjuk.25 dkg lisztet csipet sóval összekeverünk és elmorzsoljuk 5 dkg vajjal.A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (3 tojássárgája,1 kanál rum,1 dl tejföl).Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével(kb. 10 perc alatt). Letakarva,langyos helyen fél órán át kelesztjük.Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.6 x 10 cm-es rombuszokra vagdossuk.A rombuszok belsejében hosszanti irányban két vágást ejtünk(vigyázva,hogy a széleket ne vágjuk át).A végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.Bő,forró olajban,több adagban,mindkét oldalukat pirosra sütjük.Konyhai papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges olajat felitassa.Porcukorral meghintve,azonnal tálaljuk.

Almás goffri

25 dkg lisztet,10 dkg porcukrot és 2 cs. sütőport egy nagy tálba szitálunk.Egy másik edényben kissé felverünk 4 tojássárgáját 3,5 dl tejjel,majd a liszthez öntjük és simára keverjük.Megolvasztunk 15 dkg vajat(nem kell felforrósítani,csak meleg legyen)és 1 ek. vaníliakivonattal együtt a tésztához keverjük.1 almát meghámozunk,lereszeljük és a tésztához keverjük.Felverjük a 4 tojásfehérjét és óvatosan beledolgozzuk a tésztába.A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük és megsütjük a gofrikat. Porcukorral megszórva,melegen tálaljuk.

Goffri

50 dkg lisztet elkeverünk 1/2 cs. sütőporral.5 tojást szétválasztunk és a fehérjét kemény habbá felverjük.1/2 l tejet,10 dkg cukrot, az 5 tojássárgáját,2 cs. vaníliás cukrot,10 dkg olvasztott margarint,1 ek. citromlevet és reszelt citromhéjat összekeverünk.Apránként hozzáadagoljuk a lisztet és jól összekeverjük.A végén óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.Goffrisütőben megsütjük.

Francia waffel

A hozzávalókat(14 dkg olvasztott vaj,20 dkg kristálycukor,2 cs. vaníliáscukor,4 ek. rum,4 tojás,40 dkg liszt,1 cs. sütőpor,csipet só,0,5 dl tej)összekeverjük,hogy homogén tésztát kapjak.Waffelsütőben kb. 3-4 perc/2 db készre sütöm.Frissen-melegen tálalom.

Csúsztatott palacsinta

6 dkg vajat habosra keverünk,egyenként hozzáadunk 6 tojás sárgáját,15 percig együtt keverjük,ezután beleteszünk 6 dkg lisztet,pici sót és annyi tejet,hogy palacsinta-sűrűségű tésztát kapjunk.(Kb. 1,5 dl-t.)A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztához keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben vastag palacsintákat sütünk,de csak az egyik oldalukat sütjük meg.A kész palacsintákat egymás után lapos tűzálló tálra csúsztatjuk. Az egyiket megszórjuk cukros darált dióval,a következőt reszelt csokoládéval,amíg a palacsinta el nem fogy.Az utolsó lapot úgy borítjuk a tálra,hogy a megsült része legyen felül.Mérsékelten meleg(150 fok)sütőben 12- 15 percig sütjük.Forrón,tortaszerűen szeletelve tálaljuk.A megmaradt csokit megolvasztjuk,elkeverjük egy kis sűrített tejjel és pici tejjel,ezzel az öntettel locsoljuk meg a szeleteket.

Pufók palacsinták

3 tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk,a sárgájához 120 gr lisztet,1 kávésk. sütőport és 1,5 dl tejet adunk,sima tésztává keverjük.A tojásfehérjéből csipet sóval verjünk kemény habot,majd óvatosan adjuk hozzá a tésztához.Közepes lángon melegítsünk fel egy palacsintasütőt és egy kanálnyit öntsünk bele,elég egy kisebb kört sütni,hogy egyszemélyre is többemeletes kis tornyot építhessünk majd belőlük.Ha az egyik oldala szép barnára sült,szórjuk meg a kívánt feltéttel (reszelt csokit és tejszínnel,kanálnyi narancslével elkevert narancslekvár),majd süssük meg a másik oldalát is.Pakoljuk tányérra feltornyozva úgy,hogy az egyes rétegek közé és a torony tetejére is teszünk némi feltétet.

Élesztős palacsinta

1,5 dl langyos tejbe beleteszünk 1 ek. porcukrot és elmorzsolunk benne 2 dkg élesztőt.Langyos helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Utána a többi hozzávalóval(650 ml tej,500 gr liszt,1 cs. vaníliáscukor,pici só,3 tojás) sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.Letakarva,langyos helyen 45 percig kelesztjük.A hagyományos módon kisütjük.(Kicsit tovább kell sütni,mivel vastagabb.)Savanykás,pikáns lekvárral megtöltjük,porcukorral meghintve tálaljuk.

Amerikai palacsinta 3.

2 tojást 1 tk. cukorral és pici sóval habosra keverünk.Folyamatos keverés mellett hozzáadunk 2 ek. olvasztott vajat, majd 3 dl tej felét és 1 cs. sütőporral összekevert 225 gr lisztet és simára keverjük.Végén a maradék tejjel higítjuk a tésztát.A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük.Sütéskor palacsintasütőt hevítünk és száraz serpenyőben kisütjük.A tésztát akkor kell megfordítani,amikor már majdnem az egész tészta buborékos a serpenyőben.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 6
Heti: 12
Havi: 48
Össz.: 80 019

Látogatottság növelés
Oldal: Fánkok,palacsinták,goffrik
Receptek:sütemények,finom ételek - © 2008 - 2024 - lengyelmeli.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »